Uliks Gjonaj është shqiptari që ushtron një pozicion tejet profesional në fushën e sigurisë. Në botën e policisë ai njihet si njëri prej instruktoreve me special, transmeton Gazeta Metro.


Gjonaj ishte pjesë e ushtrimeve të policisë speciale të SHBA’së (SWAT), Njësisë Speciale izraelite, Policinë zvicerane, RENEA e Shqipërisë…etj.

Së fundmi, Uliksi gjeti kohë të vizitojë edhe Republikën e Kosovës shkruan Indeks Online.

Ai ishte në qytetin e Kaçanikut ku zhvilloi një takim me disa policë të suksesshëm të kësaj ane: Arian Hashani, Agon Mjaku, Ineni Begunca dhe Imer Krasniqi.