Tuesday, April 23, 2019
Blog Faqe 636
Ish- drejtori i Arkivit në ministrinë e Brendshme, Kastriot Dervishi zbulon të tjera dokumente ka koha e hidhur e regjimit hoxhist. Ai publikon ekstraktin e një bisede mes Enver Hoxhës dhe Mehmet Shehut, ku ai kërkon që të ndalohet mbajtja...
Agjitatori shqiptar Ivanaj Beu, i cili mori pjesë në rolin e sekretarit në një konferencë të rëndësishme në Prishtinë, sapo ka mbërritur në Sofje me misionin për të marrë pjesë në komitetet maqedonase. I pyetur për situatën në Shqipëri,...
E dashur Efterpi, Këtë letrë, që është, ndofta, e fundit, desha të ta shkruaj me dorë, po nuk mund. Sot nuk e kam dorën të sigurtë, më dridhet. Ti s’je këtu. Ke shkuar me Pandin në Rrushkull për të parë...
Lufta e egër e Partisë së Punës me njeriun dhe kafshët e buta Vazhdojmë me çuditë e udhëheqjes së lartë komunistë në lidhje me procesin e tufëzimit dhe kufizimit të oborrit. Më 4.11.1980 Byroja Politike zhvilloi mbledhjen vendimtare që lidhej...
Një raport vjetor për mbretërinë italiane të vitit 1940 jep një seri të dhënash për situatën në Shqipërinë e atyre viteve. Raporti përmban të dhëna të konsiderueshme lidhur me gjendjen e atyre viteve në transport, burime natyrore, tregti etj. Përtej disa...
Në brendësi, mes vargmaleve në veri dhe perëndim, një gjendje e ndryshme u përftua. Në këto visore të egra, madje edhe në qytete, helenizimi asnjëherë nuk u përfundua. Ndikimi grek, edhe pse ishte i dorës së parë dhe një...
Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Nëntor 2017 Gazeta franceze, “Journal des Débats Politiques et Littéraires”, ka botuar të martën e 26 nëntorit 1912, në ballinë, intervistën e Ismail Qemalit, zhvilluar në Vjenë me gazetarin me inicialet M. P. Udhëheqësi shqiptar ka folur...
Lindja e muzikës së kultivuar shqiptare është shumë më e vonë se ajo evropiane, por lidhja mes tyre nuk mund të mohohet. Në të parat vepra të muzikës së kultivuar shqiptare shihen qartazi influencat e simotrave të veta më...
Restoranti i hotelit “Klementi” në Durrës, i njohur gjithashtu si hotel “Evropa”. Pronarja e hotelit ishte zonja De Klementi (De Clementi) e Trentos, qytet në atë kohë në Austri dhe tani në Itali, e cila kishte mbështetjen e misionit tregtar...
Diodori i Siçilisë ishte një historian i lindur në Agrion të Siçilisë . Jetoi dhe punoi në kohën e Qezarit dhe Augustit. Shkroi veprën “Biblotheca historica”, e cila trajton historinë antike nga fillimet e saj deri në vitin 59...
- Advertisement -

EDITOR PICKS