Tuesday, April 23, 2019
Blog Faqe 617
Ata janë luftëtarë të disiplinuar, ndjekin rregullat e luftës, janë të zotët në det dhe marinarë të shkëlqyer. Konstandin Satha Nuk dimë nëse këta kavalierë shqiptarë të shpejtë dhe me mjekra janë njerëz apo demonë. Napoleon Bonaparti Ky është një komb luftëtarësh, të...
Ish-drejtori i Arkivës në Ministrinë e Brendshme, Kastriot Dervishi, ka treguar dokumente të tjera në lidhje me vendimet e ish-diktatorit Enver Hoxha për vitet 1980. Nën titullin “1980/Shënimet e diktatorit për oborrin e fshatarit, bagëtitë dhe pulat”, Dervishi sjell një...
Aleksandri i Madh ishte një ndër komandantët më të suksesshëm të të gjitha kohërave, ku në moshën 32 vjeçare kishte pushtuar pjesën më të madhe të botës së atëhershme (në shek IV p.e.r.). Aleksandri lindi në Pela të Maqedonisë në vitin...
Nga Mentor Nazarko Fahri Xharra Në botën kristiane, në fillim të Modernizmit, gjeneratat e reja të intelektualëve vinin nga shkolla formuese të dorës së dytë, me prestigj më të pakët: Lefèvre d’Etaples nuk e mori kurrë doktoraturën e tij, Erazmusi mori...
AS MAQEDONASIT E AS EPIROTËT, NUK KANË QENË HISTORIKISHT GREKË E AS NUK JANË. POR... Për Maqedoninë, Straboni na rrëfen se "ajo quhej dikur Emathia", një tjetër emër interesant, sepse "e madhe" në shqip do të thotë "the great". Por,...
“Të mbrosh çështjen kombëtare në opinion përmes mediave kur ta cenojnë integritetin, historinë e kombit, të mohojnë gjuhën apo historinë dhe kulturën e të parëve, është atdhedashuri dhe asnjëherë nacionalizëm.” Fahri Xharra
Serbia e vjetër me frymë barbare Toplicën e kishte mbytur në gjak Në atë vilajet të trojeve shqiptare Kishte ushtruar gjenocid mbi popullin tonë ditë e natë .   Në këtë dramë të thurur me tragjedi Terr ferr shqiptarët kishin përjetuar Nga gjarpërinjët e helmuar me...
Nga Gjon Keka Mbi vazhdimësinë iliro-arbnore është shkruar dhe shkruhet ende, të gjitha dokumentet e gjetura tregojn për një lidhshmëri të pashkëputshme të kësaj vije natyrale të arbnorëve. Debatet që shfaqen herë pas herë kanë për qëllim zhvendosjen e kësaj lidhje...
Shkruan: Arlinda CANAJ Selaniku, është qyteti i dytë më i madh në Greqi për nga numri i banorëve. Sot në Selanik banojnë rreth1.000.000 njerëz. Pas shpërnguljes së banorëve myslimanë pas vitit 1923 në këtë qytet u vendosën mijëra refugjatë të...
Është e trishtë historia e Negovanit. Në vitin 1928 këtij fshati të famshëm iu kthye emri në Flamburo. Në ditët e sotme aty ende banojnë shqiptarë ortodoksë dhe pak vllehë. Por sipas të dhënave nga viti 1912 deri në...
- Advertisement -

EDITOR PICKS