Sunday, September 15, 2019
Blog Faqe 580
Natyra na ka falur mjaft  bukuri natyrore por Shqipëria nuk mbetet pas edhe sa i takon siteve parahistorike. Në vitin 1991 arkeologu Jano Koçi publikoi një listë të detajuar të tyre, çka tregon për një pasuri të jashtëzakonshme arkeologjike...
Nga Aurenc Bebja Në dokumentin me titull “Voyage de Constantinople en Angleterre, par les Balkans, le Danube, la Hongrie et l’Allemagne – Narrative Of A Journey From Constantinople To England (1828)”, të klerikut, historianit, shkrimtarit dhe mjekut irlandez, Robert Walsh (1772-1852),...
Shumë luftra janë zhvilluar gjatë mijëvjeçarëve, por ka disa luftëtarë që kanë mbetur të fiksuar në psikologjinë kolektive njerëzore dhe kurrë nuk do të harrohen. Këta janë popujt më luftarakë (dhe luftëtarët e tyre) në historinë njerëzore: 8. Luftëtarët samurai -...
Veprat më të rëndësishme të artit që njihen në Shqipëri nga shekujt e mesjetës i përkasin arkitekturës. Kjo shpjegohet me faktin se arkitektura ishte e lidhur me nevojat e jetës së përditshme, me banimin, mbrojtjen e vendit si edhe...
Nga: Marin Mema Çdo vit jemi mësuar që në prag sezoni të citohen media të huaja sipas të cilave Shqipëria është një destinacion që ja vlen të eksplorohet. Do t’i mirëkuptoja ata shqiptarë të shumtë që ndoshta e shohin me...
Të veshur si gjermanët dhe me fesin turk në krye Sot në Serbi jetojnë njerëzit e te gjitha anëve të Ballkanit , dhe ka shume pak serb . Ju kujtohet viti 1739 , kur nuk kishte Serbi por si e...
Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Qershor 2018 Në dokumentin me titull “Voyage de Constantinople en Angleterre, par les Balkans, le Danube, la Hongrie et l’Allemagne – Narrative Of A Journey From Constantinople To England (1828)”, të klerikut, historianit, shkrimtarit dhe...
Komuna e Plavës dhe ajo e Gucisë cilësohen ndër territoret me shpërngulje më të lartë të shqiptarëve në Mal të Zi. Statistikat tregojnë se më shumë se gjysma e popullatës gjendet në botën e jashtme, gjë që ka ndikuar...
Nga Azem Parllaku Në kërthizë të Gjallicës, e poshtë këmbëve të maleve e kodrinave përreth, Shishtavecin dhe fshatrat përreth i zgjojnë pelegrinazhet e kurbetqarëve dhe të ikurve të tjerë, në ato pak ditët e verës së shkurtër. Në më të...
Lufta e Kosovës ka lënë gjurmë të pashlyeshme tek secili që e ka përjetuar atë. Por pas mbarimit të saj dhe kthimit të gjithë atyre që mbijetuan, menjëherë u vendosen edhe trupat e KFOR-it në vend. Pamjet e publikuara shfaqin...
- Advertisement -

EDITOR PICKS