Profesori boshnjak shokon serbët: Nga dinastia Karagjorgjeviq deri te Novak Gjokoviq, të...

Profesori boshnjak shokon serbët: Nga dinastia Karagjorgjeviq deri te Novak Gjokoviq, të gjithë janë shqiptarë (Video)

10551
0
SHPËRNDAJE

Profesori me prejardhje boshnjake nga Sarajeva, Besim Spahiq, pohoi se dinastia Karagjorgjeviq dhe familja Gjokoviq janë nga Shqipëria.

Në njërën prej diskutimeve që mbajti, ai paraqiti një seri të dhënash që pothuajse të gjitha dolën nga shqiptarët, transmeton InfoPress.

“Dinastia Karagjorgjeviq e ka origjinën nga fisi shqiptar i Klimetsit. Tre papa ishin shqiptarë. Nënë Tereza është shqiptare … Robert Bob Dol, senator amerikan, është shqiptar etnik. Aktualisht, ka shtatë senatorë, shtetas amerikanë, nga Shqipëria.

Gjashtë kryebashkiakët e Çikagos ishin me origjinë shqiptare … “, tha Spahiq.

Pofesori i rregullt në Sarajevë, i cili është një nga teoricienët më të rëndësishëm në fushën e marketingut politik në rajon, merret me teori publicistike dhe kulturore, nuk u ndal me këtë.

Ai shtoi: “Thonë se Novak Gjokoviq është serb. Si serb, kur ai është shqiptar katolik nga Tuzi dhe kur vëllai i tij është ende Dragan  Gjokaj, “vë në dukje Spahiq.

Për më shumë shikoni videon: