Sunday, September 15, 2019
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

168 POSTIME 0 COMMENTS

Popullsia trojane e Azisë së Vogël, ishte dardano-albane

Shkruan Elena Kocaqi Autorët antikë kanë sjellë një numër të madh faktesh direkt apo indirekt, të cilat, po tëlexohen me pak vëmendje, nxjerrin në pah...

SHQIPJA në Greqi deri në shekullin XIX.

Pak kush nuk do të mbetej i habitur nga një pohim i tillë.Në ditët e sotme, nënvizohet “shkencërisht” mendimi i “historianëve”, se arbërorët në...

Spartanet – ata që mjeshtrim perveç mendjës e forcës kishin edhe...

S’ka tërheqje, s’ka dorëzim! Ky është ligji Spartan. Dhe sipas ligjit Spartan, ne do të qëndrojmë dhe luftojmë… dhe vdesim. Një epokë e re ka...

Shishja që e nisi luftën  në Kosovë

Shkruan: Fahri XHARRA Kur e shikon foton e sipërme , mund të kuptosh se sa e paskrupullt është propaganda serbe antishqiptare. Edhe pushteti , edhe...

Historia e mëshehur – Si lindi Serbia ?

Shkruan: Fahri XHARRA Nuk po shkoj aq larg në kohë, se ku të prekësh del shqiptari ; na del shqiptari gjatë gjithë historisë njerëzore herë...

Skandaloze: Europa e financoi 33 miliardë euro Maqedoninë, që t’i shtyp...

Udha e shtrembër e Maqedonisë dhe “Platforma” shqiptare Shkruan: Nijazi Muhamedi Kjo “platforma” jonë, ajo që ka bërë fillimet (1990) dhe është tërësuar në Tetovë dhe...

Zef Mirdita babai i “Dardanisë antike “

Shkruan: Fahri XHARRA Burri i shqiptarisë Zef Mirdita , një jetë të tëre ia kushtoi historisë , të kaluarës dhe rrënjëve  tona të lashta. Është...

Historiani grek: Si i sollëm grekët nga Anadolli dhe dëbuam çamët

“Gjërat janë tensionuar tej mase pas viteve 1925-1926, kur qeveria e atëhershme e udhëhequr nga Venizelos sekuestroi pronat e çamëve pa i kompensuar. Kështu, shpërtheu...

Thrakia – vendlindja e Orfeut dhe Spartakut

Shkruan: Fahri XHARRA Thrakia – viti 386 prKr Kur flasim për  Thrakinë ,a mjafton  vetëm të themi që ky vend i lindi dy figura të mëdha...

Sa shumë rastësi të gjuhës shqipe

Shkruan: Mili BUTKA Përpara se të shohim një foto – figurë nga mitologjia skandinave, si fillim po ju sjell një tabelë krahasuese të fjalës shqipe...