Blog
Shqipëria e vogël, ka fatin e madh të jetë e pavdekshme: Të padiskutueshëm në vlera, artistët shumëdimensionalë nuk i kanë munguar kësaj “pjesëze” të vogël mu në gji të Evropës… Ata mbeten krenaria dhe shpëtimi i këtij vendi të...
Shkruan: Gjon KEKA Gjuha e një kombi përbën rrënjën e sopirti, karakterit dhe kulturës së tij. Nga kjo njihet se mbi cfarë vlerash dhe cilat janë themelet e një kombi ,pastaj se sa të lashta janë dhe ku mbështetetë ai,...
Profesori I filozofisë, Hyzri Salihu dhe kolegu i tij Fatbardh Hyseni, kanë paralajmëruar sot themelimit e Qendrës së Socio-teknologjik qendër kjo që do të kontribuoj avancimit të studimit në fusha të ndryshme. Profesor Salihu,thotë se krahas aktivitetit të tij për...
Shkruan: Fatbardha DEMI Në sferën shpirtërore, në zotërimin apo krijimin e vlerave , shqipetarët s´kanë arsye t´i kenë lakmi apo smirë të tjerët, aq më pak kanë arsye sot për një gjë të tillë (...) Shqipëria ka qenë rrjedhimisht truall...
Shkruan: Fatbardha DEMI BESIMI HËNOR - DËSHMI E AUTOKTONISË SË KOMBIT ARBËR (I) Zgjidhja më e keqe, qëndron pikërisht në fshehjen e historisë pas një strukture të ngritur tashmë, ku ajo bëhet objekt dhe mohohet si vlerë.(Emmanuel Mounier) Po të pyesim...
Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Prill 2019 “Le Journal” ka botuar, të hënën e 6 prillit 1925, në ballinë, intervistën ekskluzive të romancierit dhe gazetarit francez Henri Beraud me Ahmet Zogun, zhvilluar asokohe në Tiranë, të cilën, Aurenc Bebja,...
Shkruan: Fahri XHARRA Në vitin 1960, u diplomua në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Beogradit në degën e Albanologjisë. Menjëherë pas diplomimit, së bashku me prof. Petro Janurën, ishin të vetmit profesorë shqiptarë në Akademinë Pedagogjike në Shkup, ku deri në...
Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Prill 2019  “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 30 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me telegramin e presidentit të Federatës shqiptare “Vatra”, Fan Nolit, drejtuar, 100 vite më parë, lidërve më të fuqishëm...
Shkruan: Dorian KOÇI Vijon nga Pjesa 1 Rrezatimi dhe influenca e oborrit të Ali Pashë Tepelenës për sa i përket lëvrimit të shqipes do të ndihej dhe në ishujt Jonianë, të cilët që nga viti 1797 ishin bërë strehë e një kolonie...
Shkruan: ALBERT HITOALIAJ Vijon nga pjesa 3 Të parët e ilirëve e kanë prejardhjen dhe emrin nga pellazgu Hyll Meqenëse mendimet e autorëve të tjerë nuk sjellin ndonjë gjë të re për çështjen tonë, po mundohem të paraqes sa më shkurt tezën time....
- Advertisement -

EDITOR PICKS